Un home assassina la seua excunyada a Navarra i després fuig

S'investiga el crim com un cas de violència domèstica, ja que no existia una relació

El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de la violència de gènere
El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de la violència de gènere / À Punt NTC

Una dona ha sigut assassinada a Murchante (Navarra) per l'excunyat, que després ha fugit. La Policia Foral investiga el crim com un cas de violència domèstica, ja que havia existit un vincle familiar entre la víctima i l'agressor, però no cap relació sentimental.

El presumpte assassí, que acabava d’eixir de la presó, hauria envestit el cotxe en què anava la dona amb els dos fills, de 6 i 10 anys, i, després de traure el cotxe de la carretera, l’hauria apunyalada mortalment i hauria fugit.

La Policia Foral, que s'encarrega de la investigació de l'homicidi, ha desplegat controls a les carreteres de la zona, per tal de trobar l’assassí.

No es considerarà violència de gènere

La llei orgànica de mesures integrals contra la violència de gènere especifica que, perquè un crim siga considerat violència de gènere, ha d’existir o ha d’haver existit una relació sentimental entre la dona i l'agressor. Per tant, aquest crim l'investiguen com un cas de violència de gènere, ja que sí que hi va haver una relació familiar mentre la germana de l’assassinada va ser parella del presumpte agressor. 

Així, aquest crim masclista podria ser un cas més de violència vicària, en què l’agressor dirigeix la violència física cap a les persones estimades per a la seua parella o exparella, amb l’objectiu de fer-li mal. Un tipus de violència masclista del qual s’ha parlat molt últimament arran del cas de les xiquetes Anna i Olivia, raptades i assassinades per son pare a l’abril

També et pot interessar

stats