Crim masclista: un home assassina a Elx una jove de 25 anys el dia de Nadal

La víctima tenia dos fills menors d'edat i les forces de l'orde busquen el presumpte agressor

Una imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Una imatge d'arxiu de la Policia Nacional / Policia Nacional

La Policia Nacional investiga a Elx l'assassinat d'una xica de 25 anys en el que ja s'ha confirmat com un nou cas de violència masclista a la Comunitat Valenciana, el sisé des de principi d'any. La delegació del govern contra la Violència de Gènere ha condemnat el crim a través de Twitter i ha informat que les autoritats estan recopilant dades per a esclarir en quines circumstàncies s'ha produït el feminicidi

El cos sense vida de la víctima es va descobrir el dia de Nadal, 25 de desembre, entorn de les 23:00 hores, tal com ha publicat el diari Las Provincias. Es trobava en un domicili de la zona dels Palmerals d'Elx que pertanyia al presumpte autor del crim, que està fugit, i presentava ferides per arma de foc. La xica deixa orfes els seus dos fills, un xiquet i una xiqueta menors d'edat.

Quan arribaren els agents no hi havia ningú més en la residència i ara les forces de seguretat han posat en marxa un dispositiu de cerca per a localitzar l'home. El cadàver de la dona està ja a l'Institut de Medicina Legal perquè se li faça l'autòpsia al llarg del matí. 

Aquesta mort es produeix just una setmana després del crim masclista que es va cobrar la vida d'una veïna a Torrevella, al Baix Segura. En aquell cas, la víctima tenia una filla menor i no hi havia denúncies prèvies per violència de gènere per part de la víctima contra el presumpte agressor. Amb el crim ocorregut a Elx, la xifra de dones assassinades per violència de gènere el 2021 puja a 43 en tot Espanya. Són 1.125 des que començaren els registres el 2001.  La xifra de menuts orfes per violència de gènere a l'Estat arriba a 30 el 2021 i a 336 des del 2013.

Les institucions valencianes han condemnat el nou crim masclista i des de la Generalitat s'ha convocat una concentració en record de la víctima i per a mostrar repulsa per l'assassinat. La cita és a València aquest dimarts, a les 12:00 del migdia, davant les portes de la seu del Consell, ubicada en la cèntrica plaça de Manises.

El 016 és el telèfon d'atenció a víctimes de la violència de gènere. Està operatiu les 24 hores del dia, en 52 idiomes diferents, és gratuït i no deixa rastre en la factura, però ha d'esborrar-se de la llista de telefonades. Les dones maltractades també tenen disponible el correu 016-online@mscbs.es i poden accedir a un servei psicològic immediat que es presta via missatgeria instantània (WhatsApp) a través dels telèfons 682 916 136 i 682 508 507.

També et pot interessar

stats