Un exoesquelet ajudarà els bombers de València en tasques de rescat

L’empresa Cyber Human Systems ha desenvolupat una eina modular de cos sencer que reduirà l’esforç i facilitarà la faena

Imatge de l'exoesquelet
Imatges de l'exoesquelet / Cyber Human Systems / Bombers Consorci VLC

El consorci de bombers de València està participant amb l’empresa Cyber Human Systems  per a provar un exoesquelet dissenyat per a ajudar en tasques de rescat. El prototip ha sigut desenvolupat dins del projecte Exo-Rescue, del programa Eurostars per tal “d’ajudar en tasques de rescat, reduint l’esforç i facilitant els treballs” expliquen els bombers.

ExoRescue és un projecte que busca transformar el futur de les taques de rescat en situacions crítiques. Davall del paraigua d’Eurostar han desenvolupat un exoesquelet modular de cos sencer, una solució que s’ha treballat també amb l'Institut de Biomecànica de València per tal d’identificar les necessitats i requisits per a crear un aparell eficient.

Després de fer les proves a l’estació de Bombers de Catarroja, l’empresa desenvolupadora assegura que han obtingut una bona retroalimentació per a millorar el disseny de l’exoesquelet. El projecte ha atret l’atenció internacional, i s’han anunciat col·laboracions amb SUPSI, Scuola Universitaria della Svizzera Italiana, i els serveis suïssos de rescat, que també provaran l’equip.

També et pot interessar

stats