Un estudi valencià demostra que la vacuna contra la covid és efectiva al 97% per a previndre la malaltia greu

El treball, centrat en el personal sanitari, conclou que l'efectivitat vacunal amb la pauta completa de Pfizer és del 91,7% i del 95,5% per a Moderna

Un sanitari es vacuna contra la grip
Un sanitari es vacuna contra la grip / GVA

L'efectivitat de la vacuna contra la Covid-19 per a la prevenció de la malaltia greu ronda el 97%, segons conclou un estudi realitzat per professionals sanitaris i desenvolupada en el marc del Programa Valencià d'Investigació Vacunal Covid-19.

Els resultats de la investigació han sigut exposats durant una jornada sobre el present i el futur dels programes de vacunació en la Comunitat Valenciana.

El treball, centrat en el personal sanitari i desplegat fins a juliol de 2021, conclou que l'efectivitat vacunal després de l'administració de la pauta completa de la vacuna de Pfizer és del 91,7% (de 12 a 120 dies després de la seua administració) i del 95,5% per a la vacuna de Moderna. L'efectivitat global per a la prevenció d'infecció greu és del 96,8%.

El cap de secció de programes de vacunació de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, Eliseo Pastor Villalba, ha desgranat que una cobertura del 99,6% de vacunació en els professionals que treballen en Sanitat no té precedents en la Comunitat Valenciana.

Pastor s'ha referit, així mateix, al projecte impulsat pel Ministeri de Sanitat per a crear un registre de vacunació que reculla l'historial i les cobertures vacunals dels ciutadans en tot Espanya.

La iniciativa cerca millorar la comunicació de dades entre comunitats autònomes, la farmacovigilància d'efectes adversos, el seguiment de l'efectivitat de les vacunes i el control de les cobertures.

També et pot interessar

stats