Morant assegura que la vacuna d'Hipra es comercialitzarà al juny

La ministra destaca que és una vacuna amb resultats "molt bons" i es parla de "menys efectes secundaris que les vacunes que ja coneixem i major eficàcia"

Diana Morant, en una imatge d'arxiu
Diana Morant, en una imatge d'arxiu / Joaquín Corchero (Europa Press)

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha assegurat que la vacuna espanyola del laboratori Hipra "porta molt bon ritme" i que, tal com assegura l'empresa, podria comercialitzar-se al juny d'enguany.

Morant ha comentat que s'està acabant l'última fase d'assaig clínic i traslladaran els resultats a l'agència reguladora, per a insistir que "l'Agència Europea del Medicament (EMA) ha començat el procés de rolling review de manera accelerada per a aquesta vacuna".

"Si l'EMA aprova la vacuna, estaríem en disposició de comercialitzar-la de seguida. La pròpia empresa trasllada com a data fins i tot juny", ha expressat la ministra en una declaració als mitjans al campus de Chamartín de l'Institut de Salut Carlos III.

Ha continuat asseverant que és una vacuna que ha presentat resultats preclínics i clínics "molt bons". "Es parla de menys efectes secundaris que les vacunes que ja coneixem. Per tant, és una vacuna més segura", ha concretat la ministra.

Major eficàcia

"Es parla també de major eficàcia quant a la resposta immunològica que presenten les persones i els voluntaris respecte a la Covid-19 i concretament a les noves variants, com la òmicron", ha afirmat Morant, que postil·la que "és millor que les vacunes que tenim en el mercat i que ens hem inoculat".

A més, ha prosseguit Morant, presenta altres millores, com que no necessita temperatura de congelació, sinó solament refrigeració. "Això facilita la logística i l'escalat a l'hora de l'administració amb caràcter general", ha precisat la ministra. També ha recordat que és una vacuna de proteïna recombinant que "podrà anar adaptant-se" a les diferents variants que vagen sorgint.

També et pot interessar

stats