Un estudi revela la vigilància massiva dels mòbils Android

Un equip científic espanyol revela el control de la companyia de Google a través de les aplicacions preinstal·lades.

L’alerta implica un complex sistema d'acords comercials d’aplicacions que no disposen de permisos
L’alerta implica un complex sistema d'acords comercials d’aplicacions que no disposen de permisos / Arxiu

Les persones amb mòbil Android s’exposen cada dia al control de les seues converses, el lloc on estan, les aplicacions que es descarreguen o la música que escolten. Una investigació dirigida per un equip científic espanyol ha revelat que el sistema operatiu de Google, a través del software que ve preinstal·lat en els dispositius, accedeix a les dades personals dels usuaris i usuàries de forma massiva i sense el seu coneixement.

Un total de 82.000 aplicacions analitzades i quasi 2.000 dispositius fabricats per 214 marques. I pràcticament en tots els aparells, s’han detectat programes que utilitzen accés privilegiat al sistema per a l’obtenció de dades. L’estudi, realitzat per l’Institut Imdea Networks, l’ha publicat aquest dimarts l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) a causa de “l’impacte massiu” dels seus resultats sobre la privacitat de la ciutadania, segons ha explicat l’entitat en una nota.

L’alerta implica un complex sistema d'acords comercials per a desenvolupar aplicacions sense els permisos originaris d’Android i, a més, no es poden desinstal·lar. Entre les apps hi ha multitud de companyies que inclouen xarxes socials, empreses multimèdia, videojocs o programes antivirus, els quals podrien obtenir beneficis per l’accés a aquesta informació per a alguna activitat comercial o vendre-la a altres agents. De fet, l’informe pretén revelar les transaccions entre dispositius Android i tercers, incloent-hi organitzacions especialitzades en el rastreig d’usuaris i publicitat en internet, així com detectar altres pràctiques opaques i analitzar la transparència en la informació proporcionada a l’usuari.

També et pot interessar

stats