Un dia de Sant Josep sense Cremà posa el punt final a les segones 'no Falles' consecutives

Malgrat que enguany no hi ha confinament, la impossibilitat de celebrar les festes ha omplit els carrers de tristor.

Ací crema el cor d'una falla
Ací crema el cor d'una falla / María Ramírez
19 de març 2021 - 19:51

Aquest dijous hauria sigut la Cremà, si no s'hagueren cancel·lat les Falles per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, i l’enyorança dels monuments, l’Ofrena, els petards i els bunyols comencen a pesar.

L’any passat les Falles foren exclusivament virtuals, ja que la declaració de l’estat d’alarma va obligar tot el món a confinar-se a casa i, les poques falles que s’havien començat a plantar, les cremaren sense avisar i sense públic. 

En canvi, enguany, a pesar de les restriccions i la suspensió de les festes, la possibilitat d’eixir al carrer ha fet que es vegen cues a la plaça de la Mare de Déu de València per a ofrenar flors a la Geperudeta, i que recórrega la ciutat en maremòbil. A més, s’ha instal·lat un peveter en record de les víctimes de la Covid-19 a la plaça de l’Ajuntament, on hauria d’estar la falla municipal i, en molts municipis s’han programat castells de focs artificials per a tractar de mantindre una mica l’esperit faller i pal·liar les pèrdues del sector pirotècnic.

Tot, per a combatre una tristor per la manca de les festes, que així i tot ha envaït les places i carrers on no hi haurà enguany cap estoreta velleta per a la falla de Sant Josep.

També et pot interessar

stats