València instal·la un peveter com a símbol de resistència fallera i en record a les víctimes

De quatre metres d'altura, reprodueix el disseny del cartell de les Falles de 2021.

Peça inspirada en el cartell de les Falles 2021
Peça inspirada en el cartell de les Falles 2021 / Junta Central Fallera

El col·lectiu faller vol simbolitzar que, malgrat que aquest any no se celebren les festes, continuen treballant i lluitant per les Falles. Fruit d'aquesta convicció, aquest dimecres han instal·lat el peveter, on en altres circumstàncies hauria d'estar plantada la falla municipal, amb una peça de quatre metres d'altura que reprodueix el disseny del cartell de les Falles de 2021.

Aquest cartell, dissenyat per Diego Mir i Fase Studio, es converteix ara en tridimensional de la mà de l'artista faller Miguel Banaclocha. A més de ser un símbol de resistència, la Junta Central Fallera ha emfatitzat que també és un homenatge a tots i totes els que ens han deixat en aquest "llarg any de pandèmia", així com fallers i falleres, veïns i veïnes i, en definitiva, ciutadans i ciutadanes que "ara ens il·luminen des del cel".

El muntatge d'aquesta peça hui, 10 de març, no és casual, ja que fa un any que el president del Consell, Ximo Puig, va anunciar la cancel·lació de les festes. Això sí, la Junta Central Fallera ha remarcat que la instal·lació d'aquesta peça no implica cap acte d'inauguració, ni hi assistiran les falleres majors de València ni les corts d'honor per "evitar aglomeracions i fer complir les recomanacions vigents".

El peveter lluirà al lloc on hauria d'estar plantada la falla municipal, des de hui fins al dia de Sant Josep. "Continuarà presidint la plaça fins a la Cremà de la falla municipal de 2021 amb una flama del mateix material amb què s'ha construït el peveter", ha confirmat la Junta Central Fallera.

També et pot interessar

stats