Un dentista realitza una odontoplàstia als ases de Terra Natura

La cuidadora dels animals va detectar que un d'ells no menjava com abans i que fins i tot havia perdut pes

Revisió dental als burrets de Terra Natura
Revisió dental als ases de Terra Natura / À Punt

L'odontòleg equí Sergio Soler ha acudit al parc de naturalesa i animals Terra Natura Benidorm aquest dimecres per a realitzar una revisió bucal a dos ases del parc, que es diuen Xiqueta i Pinta. Després d'haver examinat tots dos exemplars, l'odontòleg ha detectat una sèrie de problemes bucals per als quals ha sigut necessari aplicar un tractament específic.

La cuidadora dels rucs va detectar fa uns dies que Pinta no menjava com abans, i que fins i tot havia perdut pes. A més, realitzava moviments repetitius de la mandíbula quan no menjava. Tot això va fer sospitar a l'equip de l'àrea veterinària que aquest animal podia tindre algun tipus de problema bucal.

En el cas de Xiqueta s'ha descobert que tenia unes puntes d'esmalt i que estava experimentant un sobrecreixement dental. Per a solucionar-ho ha sigut necessari aplicar una odontoplàstia, una tècnica que consisteix en la remodelació de la part coronal de la peça dental. També s'ha realitzat una altra odontoplàstia a Pinta, ja que patia la mateixa dificultat. A més, s'ha detectat que Pinta fa una mossegada en tisora, la qual cosa li impedeix menjar de manera normal. Aquesta tendència cal corregir-la de manera gradual per a tractar que mastegue de forma normal. L'odontòleg tornarà a revisar-la l'any que ve per a veure si la mossegada ja s'ha corregit.

També et pot interessar

stats