Un de cada cinc valencians es troba en exclusió social

Les dones són les principals afectades ja que necessiten treballar 1,5 hores més al dia per a guanyar el mateix que un home.

VÍDEO | Un de cada cinc valencians es troba en exclusió social

El 20,3% de la població de la Comunitat Valenciana es troba en exclusió social, dos punts per damunt de la mitjana espanyola, que se situa en el 18,4%. Així es desprén del VIII Informe Foessa sobre exclusió i desenvolupament social a Espanya presentat aquest dimecres on s’indica que l'exclusió és moderada en el 10,8% de la població valenciana i severa en el 9,5%. 

A Espanya, dos milions de persones viuen amb la incertesa de quedar-se sense habitatge, que s'ha convertit en el principal factor d'exclusió social, per damunt de la desocupació. Sobre l'ocupació, aquest ha passat de ser un dret a ser un privilegi, encara que no eximeix del risc de caure en la pobresa ja que el 14% dels treballadors està en exclusió social.

Segons l'informe, 8,5 milions de persones, el 18,4% de la població, es troben en exclusió, la qual cosa suposa 1,2 milions més que en 2007. Per a la meitat, 4,1 milions, aquesta exclusió és severa.

Les dones són les principals afectades ja que necessiten treballar 1,5 hores més al dia per a guanyar el mateix que un home, 2 si són immigrants, i es veuen més obligades a haver de reduir les despeses de subministrament de la casa quan són elles les que sustenten la llar.

Tot això sense oblidar dels efectes que l'exclusió té en la salut. El 30% de les persones amb discapacitat pateixen aquesta situació, el 8,8% de la població ha hagut de deixar de comprar medicaments i el 15% no pot accedir a un tractament bucodental. 

També et pot interessar

stats