Un centenar de persones es concentren a Tarragona en rebuig als abusos sexuals de l'Església

Els manifestants han penjat cartells a l'Arquebisbat en els quals es podia llegir "Prou impunitat".

Els manifestants han penjat cartells a l'Arquebisbat en els quals es podia llegir "Prou impunitat"
Els manifestants han penjat cartells a l'Arquebisbat en els quals es podia llegir "Prou impunitat" / EFE

Al voltant de cent persones s'han concentrat aquest dissabte davant l'Arquebisbat de Tarragona per a protestar i expressar el rebuig als abusos a menors presumptament comesos per sacerdots. Els assistents han penjat en la façana del palau episcopal alguns cartells en els quals es podia llegir "Prou impunitat".

La concentració ha sigut convocada a través de les xarxes socials, després que isqueren a la llum els abusos a menors que va cometre un sacerdot de Constantí (Tarragonés), ja mort, i les investigacions obertes sobre altres casos que van afectar alguns sacerdots d'aquest municipi i també d'Arbeca (Garrigues), els quals han cessat en els seus càrrecs.

Durant la concentració, els manifestants, que exigeixen que l'Església actue amb "contundència" i "transparència, han llegit una carta d'una víctima anònima en què relata els abusos que va patir quan era menor, fa unes dècades.

Els assistents també han expressat el seu "estupor" per les declaracions que va fer l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, que va dir, després que es conegueren els abusos a menors comesos per sacerdots de la seua diòcesi, que "hi ha persones en un mal moment" en la vida, del qual després "potser es penediran".

També et pot interessar

stats