Més de cent municipis estan adherits a la xarxa contra la violència masclista de la Diputació de València

La diputació treballa en un acord amb la Sareb per a oferir habitatges socials a les dones que pateixen violència masclista

La diputada d'Igualtat, Eli García, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, entreguen plaques que certifiquen l'adhesió a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere
La diputada d'Igualtat, Eli García, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, entreguen plaques que certifiquen l'adhesió a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere / Diputació de València

La Diputació de València ha reunit aquest dijous les i els responsables locals dels 49 últims ajuntaments de la província a adherir-se a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

Aquesta xarxa es va crear per a donar una resposta ràpida i homogènia a la violència de gènere i està en creixement permanent. Amb les noves incorporacions ja hi ha 111 municipis i un pressupost anual de mig milió d'euros.

L’acte l'han conduït el president de la institució, Toni Gaspar, i la diputada d'Igualtat, Eli García, que ha començat lamentant un mes de maig extremadament dolorós, amb un degoteig inadmissible de dones mortes a les mans de la parella o exparelles.

Aquesta és, segons García, una dura realitat que alguns s'obstinen a no veure i que obliga a continuar treballant en xarxa, des de la base de la coeducació, per a eliminar els estereotips masclistes i detectar i detindre a temps qualsevol indici de violència de gènere.

Per la seua banda, Gaspar ha indicat que la sensibilitat i la ràbia han d'anar acompanyades d'un esperit crític, ja que el fet que continuen morint dones demostra que alguna cosa no està funcionant.

Una conclusió que comparteixen diverses autoritats en matèria de violència de gènere, com la ministra d’Igualtat, Irene Montero, la delegada del govern espanyol contra la violència masclista, Victoria Rosell, i la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero. 

Acord amb la Sareb

La Diputació està tancant un acord amb la Sareb per a posar a la disposició de dones víctimes de violència de gènere habitatges socials en diversos municipis que García considera un pas més en les polítiques transversals per a dotar de recursos les localitats que formen part de la xarxa i les dones que pateixen la violència masclista.

A més, s’estan produint dues pel·lícules, una de ficció i un documental, que es distribuiran entre els municipis que formen part de la xarxa perquè es treballe el missatge de coeducació i erradicació d'estereotips des de la infància.

També et pot interessar

stats