Un avís fals al 112 mobilitza 22 policies i una ambulància al Perelló

L'autor de la telefonada, un jove de 26 anys, s'enfronta a una multa que pot superar els 600.000 euros

Agents de la Policia Local de Sueca al Perelló
Agents de la Policia Local de Sueca al Perelló / Europa Press

Una falsa alerta per una telefonada al Servei d'Emergències del 112 va mobilitzar el cap de setmana passat, al Perelló, 22 agents de la Policia Local de Sueca i la Guàrdia Civil, a més d'una ambulància del SAMU. Uns fets pels quals el presumpte responsable, un jove de 26 anys, s'enfronta a una multa que podria ser de centenars de milers d'euros.

De fet, les sancions previstes per la llei per a actuacions com l'ocorreguda en la matinada del diumenge passat poden arribar a superar els 600.000 euros, segons ha recordat aquest dijous l'Ajuntament de Sueca. A més, informa que "ja s'han redactat les corresponents diligències per a iniciar la incoació del procediment sancionador per part de la Generalitat".

Els fets ocorregueren cap a les 2:25 hores de la matinada de diumenge, quan la Policia Local de Sueca va rebre una comunicació en què s'alertava que 40 persones estaven agredint-se i que la brega havia deixat "tres ferits per arma blanca, un home conscient, dos inconscients". L'autor de la telefonada avisava també que alguns dels participants tenien navalles i amenaçaven d'anar per pistoles.

Aquest testimoni va quedar en trobar-se amb les forces de seguretat a la porta d'entrada del càmping del Perelló —una entitat local menor que depén de l'Ajuntament de Sueca—, que era on suposadament estava produint-se la brega.

"Les primeres unitats de la Policia Local i Guàrdia Civil operatives al municipi de Sueca es van personar en pocs minuts a l'accés del mateix càmping per a atendre l'emergència. Al mateix temps es van mobilitzar Unitats de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil. Es tracta d'unitats de reserva d'àmbit provincial per a suports operatius de la Companyia de Sueca", informa l'Ajuntament. Davant la gravetat dels fets descrits, fins al lloc es van desplaçar un total de 22 agents de Policia Local i Guàrdia Civil i una unitat sanitària del SAMU.

Precisament aquest diumenge es complia un any d'una baralla multitudinària que va tindre lloc al Perelló entre grups procedents de pobles de l'Horta Sud i que es va saldar amb un jove de 17 anys ferit amb arma blanca i un altre home lesionat.

La direcció del càmping Sant Pasqual va informar les autoritats que no hi havia cap brega en aquell lloc i, després de realitzar una vigilància preventiva en tota la instal·lació, els agents van descartar l'assumpte i abandonaren el càmping.

També et pot interessar

stats