Un avanç pioner optimitzarà les comunicacions 5G i l'internet de les coses

La UPV i l'Acadèmia Xinesa de Ciències proposen aplicar una tècnica fins ara aplicada en mecànica quàntica.

Les troballes de la investigació també permetran generar senyals de radiofreqüència de gran estabilitat
Les troballes de la investigació també permetran generar senyals de radiofreqüència de gran estabilitat

Un equip d'investigació integrat per membres de la Universitat Politècnica de València (UPV) i de l'Acadèmia Xinesa de Ciències proposa una tècnica pionera en l'àmbit internacional de les telecomunicacions que permetrà optimitzar les comunicacions 5G perquè simplifica la generació, transport i distribució fotònica de senyals de radiofreqüència i, a més, facilita l'internet de les coses. Aquest concepte, encunyat per Kevin Ashton en 1999, fa referència a la interconnexió digital d'objectes quotidians amb la xarxa d'Internet.

El treball conjunt de la UPV i l'Acadèmia Xinesa planteja aplicar una tècnica procedent de la mecànica quàntica al camp de la fotònica de microones. Segons ha explicat l'investigador de l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (ITEAM) de la UPV, José Capmany, una de les aplicacions més interessants d'aquesta tècnica és que facilitaria la conducció autònoma.

A més, ha explicat que les troballes de la investigació també permetran generar senyals de radiofreqüència de gran estabilitat, que poden ser útils per a la meteorologia.

La investigació s'ha publicat en la revista Nature Light: Science & Applications i la clau del desenvolupament està en l'aplicació, per primera vegada, del concepte de time parity symmetry (TPS) o de simetria de paritat temporal en el camp de la fotònica de microones.

També et pot interessar

stats