Un 30% dels contagis de les últimes dues setmanes corresponen a menors de 30 anys

Aquest percentatge representa quasi el doble que la quinzena anterior i el triple que des de l’inici de la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

Un 30% dels contagis de les últimes dues setmanes corresponen a menors de 30 anys
Un 30% dels contagis de les últimes dues setmanes corresponen a menors de 30 anys

Un 20% dels casos de coronavirus diagnosticats en les últimes dues setmanes a la Comunitat Valenciana són en joves d’entre 20 i 29 anys, un percentatge que és més del doble que la quinzena anterior (9%) i quasi el triple que des de l’inici de la pandèmia (7%). Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, els contagis en els grups d’edat de 0 a 19 anys també han augmentat.

En el cas contrari estan en casos en persones majors de cinquanta anys. Si aquesta franja d’edat representa més de la meitat dels casos des de l’inici de la pandèmia, durant les últimes dues setmanes només representa un terç dels nous contagis.

També cal destacar que, tot i que les dones han tingut més casos des de l’inici de la pandèmia (11.042 enfront dels 8.709 dels homes), i aquesta diferència s’ha incrementat durant les últimes setmanes (502 casos de dones i 454 casos d’homes), l’increment respecte a la quinzena anterior ha sigut més important en els homes, que ha registrat vint casos més, mentre que les dones n’han registrat un descens de 60 casos.

Si fa unes setmanes els contagis entre dones de 20 a 29 anys quasi triplicaven els dels homes, ara els dels homes d’aquesta franja d’edat són superiors (108 nous casos d’homes i 83 de dones) i representen el 24% del total de casos en homes, mentre que les dones d’aquest grup d’edat són el 17%.

També et pot interessar