UGT alerta que les licitacions de Menjar a casa i Major a casa no inclouen la subrogació del personal

El sindicat assenyala que la majoria són dones amb contractes a temps parcial, que podrien perdre el seu treball

Una sanitària fa exercis a una resident d'un centre de majors, en una imatge d'arxiu
Una sanitària fa exercicis a una persona major, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El sindicat UGT ha denunciat aquest dilluns que 28 ajuntaments han licitat els serveis de Menjar a casa i Major a casa sense incloure en els seus plecs la subrogació dels treballadors i les treballadores, exceptuant Elx (Baix Vinalopó), la qual cosa en molts casos suposarà el seu acomiadament.

El passat 29 de juliol, representants del sindicat del sector de la restauració social es van reunir amb el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, i amb la directora general de Persones Majors, María José Pérez, per a tractar "una vegada més" la situació del personal de tots dos serveis.

La reunió tenia com a objectiu informar-los sobre la situació i per a traslladar-los la "preocupació" sobre les licitacions d'aquests serveis, on hi ha gent treballant "des de fa més de 15 anys". A més, UGT ha recordat que és un perfil professional molt feminitzat i amb contractes a temps parcial.

Des del sindicat s’ha remarcat el seu treball amb persones majors amb el repartiment de menjar, el suport perquè puguen continuar vivint en el seu entorn, així com una labor de lluita contra la soledat, "perquè moltes vegades les persones cuidadores són les úniques que la gent major veu en tot el dia".

Malgrat tot això, UGT ha denunciat que per part de la Conselleria "no hi ha predisposició" per a incloure la subrogació d'aquests treballadors, per la qual cosa "en molts casos" suposarà el seu acomiadament.

També et pot interessar

stats