Turisme preveu un agost "contundent" amb una ocupació que supera el 90%

Tant l’ocupació del litoral com la d’interior superen en 10 punts les previsions que es tenien per al mes amb més demanda de l'estiu

Imatge d'una zona de piscina a un hotel
Imatge d'una zona de piscina a un hotel / À Punt NTC

L'ocupació turística de la Comunitat Valenciana durant el mes d'agost supera les previsions. A principis de mes es partia amb una estimació d'ocupació mitjana del 81,69% al litoral i de més d'un 65% a l'interior. No obstant això, les previsions actuals són majors, ja que els hotels del litoral arribaran al 90% d'ocupació mitjana, sent superior en algunes zones com Benidorm, on s'espera assolir el 95%. 

De la mateixa manera, les previsions a l'interior també són ara molt superiors, aconseguint el 81%, la qual cosa suposa 16 punts més que a l'inici del mes.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha incidit en el fet que “el mes d'agost confirma la fidelitat dels diferents mercats amb destí a la Comunitat Valenciana”.

El mes de juliol també va ser positiu, ja que va superar en 10 punts les previsions inicials. S'estimava una xifra del 75% en hotels del litoral i finalment es va obtenir una ocupació mitjana hotelera del 85,13%. De la mateixa manera, respecte als allotjaments d'interior, l'ocupació de juliol va assolir el 70%, la qual cosa suposa un increment de 18,4 punts respecte a 2021.

Colomer ha posat l'accent en el fet que “la diversitat d'oferta i experiències més atractives i professionalitzades fan que s'incremente la tendència a l'equilibri territorial”, on l'àmbit rural “té cada vegada més pes turístic”. Així, s'ha referit a la demanda que, de manera conjuntural durant la pandèmia, “estem treballant per a convertir en estructural durant tot l'any, aportant dinàmica a les zones d'interior”.

Amb açò, el secretari autonòmic ha recordat que la Generalitat mantindrà polítiques d'estímul com el Bo Viatge i ha apuntat que durant la tardor es reprendrà la presència de la Comunitat Valenciana en fires nacionals i internacionals, així com en tota mena d'esdeveniments de promoció.

També et pot interessar

stats