El turisme estranger va gastar més de mil milions d’euros al juny a la Comunitat Valenciana

Quasi 835.000 persones d’altres països van visitar el territori, el que suposa un 208% més que el mateix mes de l’any anterior, més condicionat per la situació sanitària

Turistes en la platja de Benidorm en una imatge d'arxiu
Una de les platges de Benidorm / Shutterstock

Quasi 835.000 turistes estrangers, concretament 834.998 persones, van visitar la Comunitat Valenciana al juny, el que suposa que van deixar 1.060 milions d'euros al nostre territori.

Les xifres suposen un 208% més que en el mateix període de l’any passat, en el cas dels visitants, i d’un 250% pel que fa a la despesa, encara que cal tindre en compte que la situació sanitària encara condicionava l’any passat el sector, afectat per les reticències de molts a viatjar i per unes condicions, encara que mínimes, que imposaven els països.

Al conjunt d’Espanya, al juny van vindre set milions i mig de turistes internacionals, tres vegades més que en el mateix mes de 2021, i van gastar 8.993 milions d'euros, quasi sis vegades més que un any arrere.

Segons les enquestes d'entrada de turistes estrangers (Frontur) i de la despesa que van fer a Espanya (Egatur), la mitjana de la despesa diària dels turistes va pujar un 18,6%, fins a 174 euros, i va superar fins i tot als nivells precovid.

Entre gener i juny van arribar a Espanya 30,2 milions de turistes d'altres països, cinc vegades més que els mateixos mesos de 2021, quan es va registrar l'arribada de 5,4 milions de viatgers.

També et pot interessar

stats