L'ocupació mitjana durant juliol s'acosta a valors del 2019 a la Comunitat

Malgrat això i les bones previsions per a agost, el sector està preocupat per la baixada de reserves a partir de la tardor

Platja de la Malvarrosa de València, plena de gent aquest dissabte
Imatge d'arxiu de la platja de la Malva-rosa de València aquest estiu / Manuel Bruque (EFE)

L'ocupació mitjana als hotels de la Comunitat Valenciana ha arribat a valors pròxims al 85% durant el mes de juliol, registres molt similars al mateix període de l'any 2019, i s'espera un increment fins al 90% en la primera quinzena d'agost.

Així ho ha assegurat la secretària general d’Hosbec, Nuria Montes, que ha afirmat que "agost és el mes de la recuperació d'una activitat turística completament normalitzada", un període de temps "en el qual estarem molt prop dels registres prepandèmia".

Montes, que ha exposat que la previsió per a tot el mes d’agost i principis de setembre també és molt bona, ha afirmat que hi ha reserves consolidades que superen el 80% i una reserva d'última hora bolcada en el mercat nacional, que està tirant amb molta força les reserves en aquests últims dies.

Precisament, la dirigent de l’associació empresarial i hotelera ha assegurat que el mercat nacional –que suposa un 60% de la quota turística de la Comunitat– ha tornat a apostar d'una manera important per fer vacances a Espanya. Cosa que, segons el seu parer, suposa que "s'han recuperat els mateixos valors i estructures de mercat que teníem abans de la pandèmia".

Pel que fa a la inflació creixent i a com afectarà el turisme, Montes creu que farà falta una mica més de temps per a avaluar l'impacte que tindrà, i ha comentat que de moment no han notat cap canvi. Però "aquells clients que hagen reservat a última hora es trobaran amb un increment dels preus a causa de la inflació, a la pujada dels costos o dels salaris del personal", ha advertit. 

A pesar que les dades del mes de juliol i les previsions per a agost són positives, el sector està preocupat per la baixada de reserves a partir de la tardor. En aquest sentit, el director de l'Hotel Cindel de Benidorm (Marina Baixa), Jorge Lepe, ha afirmat que "al principi de la tardor tenim bona previsió, però a partir de novembre comencem amb una mica d'incertesa".

Tenen por que siga producte del primer estiu sense restriccions, explica el responsable d'allotjament de l'Hotel Don Pancho, Alejandro Pereda, perquè estan veient que el volum de reserves a la tardor no és tan bo com abans que arribara el coronavirus.

També et pot interessar

stats