El TSJCV decidirà a partir de dilluns sobre el toc de queda per municipis i la limitació de reunions socials

La resta de les noves mesures, que afecten especialment l'oci nocturn i els bars i restaurants, entren en vigor aquesta matinada

Un grup de joves fent botellot
Un grup de joves fent botellot / À Punt NTC

Segons ha pogut saber À Punt, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) no decidirà abans de dilluns que ve sobre les mesures que aquest mateix divendres els ha traslladat el Consell com a conseqüència de l'avanç dels contagis, sobretot entre els joves, i l’increment exponencial de la variant delta.

Es tracta del toc de queda selectiu per municipis entre la 01:00 i les 06:00 hores (segons avançà el president Ximo Puig, a hores d'ara al voltant de 40 municipis podrien veure's afectats per aquesta mesura tenint en compte la situació de risc extrem per elevada incidència acumulada cada 100.000 habitants i també un gran percentatge de positivitat en les proves de diagnòstic) i de la limitació de les reunions socials a un màxim de deu persones, tant en espais públics com privats.

Aquestes són les dues mesures que necessiten l'aprovació del Tribunal Superior de Justícia per la seua complexitat legal. La resta de les noves mesures, que no depenen de l'aval de la justícia i que afecten especialment l'oci nocturn i els bars i restaurants, entraran en vigor aquesta matinada i estaran actives fins al 25 de juliol.

Es tracta del tancament de l'oci nocturn (els locals només podran funcionar com a bars i cafeteries i tancar a les 00:30 hores), el tancament de bars i restaurants a les 00:30 hores amb 10 persones per taula a les terrasses i sis a l’interior dels establiments i la reducció dels espectacles massius (passen de 4.000 a 3.000 com a màxim en exteriors i de 3.000 a 2.000 en espais tancats).

Finalment, els botellots passaran a ser una falta greu i s'hi redueix l'horari de venda d'alcohol (llei de sanitat de 2014) i es fixarà dues hores abans d'ara, a les 20:00 hores.

També et pot interessar

stats