El TSJCV confirma la presó permanent revisable per al parricida de Sueca

L'Audiència va establir com a fets provats que l'home va assassinar a ganivetades el menor per a causar el “major dolor de tots els imaginables” a l'exparella

L'autor confés de la mort del fill d'onze anys
L'autor confés de la mort del fill d'onze anys / Biel Aliño (EFE)

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat este dijous la condemna a presó permanent revisable imposada a l'home que va assassinar el fill d'11 anys a Sueca el 3 d'abril del 2022. Els magistrats han desestimat el recurs d’apel·lació formulat per la defensa i han confirmat íntegrament la sentència dictada el gener d'enguany per una magistrada de la secció quarta de l'Audiència Provincial de València després del veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular.

L'Audiència el va declarar autor d'un delicte d'assassinat “hiperagravat per la traïdoria i l'acarnissament, amb la concurrència de les circumstàncies agreujants de parentiu i discriminació per raó de gènere, en concurs amb un delicte de lesions psíquiques”. A banda de la presó permanent revisable per eixes infraccions penals, la jutge li va imposar penes que sumaven en total altres sis anys i vint dies de presó per la comissió de delictes de maltractament habitual, amenaces, maltractaments i trencament de condemna en l'àmbit de la violència de gènere.

L'Audiència valenciana va establir com a fets provats que l'home va assassinar a ganivetades el xicotet per a causar el “major dolor de tots els imaginables” a l'exparella. 

La sala civil i penal del TSJCV ha desestimat ara en una sentència notificada este dijous a les parts tots els motius del recurs d'apel·lació interposat pel condemnat. Els magistrats rebutgen les causes de nul·litat al·legades per la defensa, ja que entenen que, contràriament a eixes al·legacions, el jurat sí que es va pronunciar sobre l'oferiment que va fer a l'exparella d'un immoble com a pagament per la responsabilitat civil, encara que este pronunciament no fora apreciat com a base per a aplicar un atenuant de reparació del mal per la magistrada que va presidir la vista.

De la mateixa manera, descarten declarar la nul·litat de la sentència apel·lada perquè no aprecien vulneració de cap dret fonamental en la ratificació durant el judici pels perits forenses dels informes d'autòpsia o psiquiàtrics, ni en la incorporació com a prova de la declaració prestada per l'acusat durant la fase d'instrucció.

Finalment, la sala civil i penal desestima el motiu del recurs consistent en un error en l'apreciació de la prova pel fet que no s'aplicaren al reu els atenuants de reparació del mal, alteració psíquica ni de confessió tardana i sí, en canvi, l'agreujant d'acarnissament.

També et pot interessar

stats