El TSJCV confirma 22 anys i mig de presó per a l'advocat que va assassinar la parella en un pis de Comte Altea a València

Rebutja l'eximent de trastorn mental transitori i considera que el condemnat conservava intactes les seues facultats mentals en el moment de cometre els fets

L'acussat pel crim del carrer del Comte d'Altea de València, de blanc / À Punt NTC
L'acussat pel crim del carrer del Comte d'Altea de València, de blanc / À Punt NTC

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la condemna de 22 anys i mig de presó imposada a un advocat per assassinar la parella mentre dormia en l'habitatge d'ell, al carrer del Comte Altea de València, durant la matinada del 3 de desembre del 2021.

Ratifica així la sentència dictada per la secció segona de l'Audiència Provincial de València el passat 6 de juny, després que un jurat popular emetera un veredicte de culpabilitat per a Alberto L.H.

La resolució li va declarar autor d'un delicte d'assassinat amb la concurrència de la circumstància agreujant de gènere i li va imposar el pagament d'una indemnització de 77.777 euros per a la mare de la víctima i de 22.222 euros per a la germana pels danys morals, indemnitzacions que igualment es mantenen ara.

La defensa del condemnat va recórrer en apel·lació i va sol·licitar al TSJCV que la revocara per apreciar en la seua conducta l'eximent incomplet de trastorn mental transitori o, alternativament, l'atenuant d'obcecació, entre altres al·legacions.

No obstant això, l'alt tribunal autonòmic ha desestimat les pretensions en entendre que no concorre cap error probatori en la sentència recorreguda, ni tampoc infracció de llei ni de precepte constitucional.

Segons els magistrats, la decisió del jurat de declarar que el condemnat conservava intactes les seues facultats mentals en el moment de cometre els fets es va basar en una "abundant i detallada informació pericial psicològic-psiquiàtrica" durant el judici, per la qual cosa "no es revela arbitrària ni injustificada".

Finalment, estima igualment adequada l'aplicació de l'agreujant de gènere que recull la sentència apel·lada després de declarar provat que la mort de la jove va constituir un acte de violència de gènere "dins de la violència patida per les dones pel fet de ser-ho".

El condemnat i la víctima mantenien des del mes de setembre del 2021 una relació sentimental sense convivència, en la qual ella passava ocasionalment la nit a la casa d'ell.

Segons els fets declarats provats pel jurat popular i plasmats en la decisió de l'Audiència Provincial, durant la matinada del 3 de desembre d'aquell any, l'home, que pensava que la seua parella el deixaria per no ser massa bo per a ella, va decidir que la xica havia de morir si no volia estar amb ell.

La sentència d'apel·lació dictada pel TSJCV pot ser recorreguda al seu torn en cassació davant el Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats