El TSJCV avala l'anul·lació de les multes al jove sancionat per exhibicionisme a Aldaia

El tribunal està d’acord en el fet que no existia una ordenança municipal que sancionara el nudisme expressament

El jove va intentar entrar nu al juí per exhibicionisme a València
El jove va intentar entrar nu al juí per exhibicionisme a València / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la sentència dictada per un jutjat de València que va anul·lar les sancions imposades per la delegació del govern a un jove que anava nu pel carrer.

En la sentència d'apel·lació, el tribunal adverteix que la conducta nudista no està emparada pel dret a la llibertat ideològica, com esgrimeix el sancionat, però tampoc va vulnerar la Llei orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana ni existia una ordenança municipal en el municipi on van ocórrer els fets, Aldaia (Horta Sud), que la sancionara expressament.

Segons reflecteix la sentència, feta pública pel TSJCV, per als magistrats, a causa del “buit legal”, l'acció comesa no mereix retret des del punt de vista del dret sancionador administratiu, la qual cosa porta a desestimar el recurs d'apel·lació interposat per l'Advocacia de l'Estat i a ratificar la sentència d'instància.

En el cas analitzat, tal com recull la resolució, el comportament del sancionat, consistent a passejar-se o romandre nu pel carrer o en un lloc públic, no encaixa en cap delicte. “L'actor simplement es va limitar a romandre o circular nu a diferents hores en dos carrers diferents d'Aldaia […], sense que la seua conducta que suposara alteració de la seguretat ciutadana, la tranquil·litat o l'ordre públic”, precisa el tribunal. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant el mateix TSJCV o la Sala Tercera del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats