La justícia dona la raó al jove sancionat per exhibicionisme a Aldaia

El tribunal sentencia que no hi ha cap llei municipal que impedisca anar nu i que no s’ha comés cap delicte d’exhibició obscena

La justícia dona la raó al jove sancionat per exhibicionisme a Aldaia / À Punt NTC

El jutjat contenciós administratiu número 5 de València ha donat la raó a Alejandro Colomar, veí d’Aldaia (Horta Sud), que va ser sancionat en dues ocasions per un delicte d’exhibició obscena. El jove havia presentat un recurs a una sanció administrativa rebuda per haver-se passejat nu per un lloc públic, i ara el tribunal ha estimat la petició i en una sentència del 15 de novembre, que s'ha fet pública aquest dijous, dicta que no hi ha cap llei d’àmbit municipal que li impedisca anar nu, que no hi ha hagut resistència a l’autoritat i, finalment, que no s’ha comés cap acte d’exhibició obscena. 

Sobre el buit legal, la sentència reconeix que les entitats locals poden limitar "l’exercici del nudisme", sense que aquesta restricció siga discriminatòria o contrària als principis de legalitat o tipicitat. En el cas d’Aldaia, apunta que no es pot imposar una infracció lleu, ja que no hi ha cap ordenança local que sancione la "simple nuesa en un espai públic". 

També constata que Colomar no comet la desobediència o resistència a l’autoritat de la qual se l’havia acusat. "A això s’uneix el mateix part d’intervenció policial que recull que el recurrent accedeix i abandona el lloc sense que s’aprecie la desobediència i que, una vegada va rebre l’acta-denúncia, va abandonar el lloc", apunta la sentència. 

Finalment, el tribunal entén que la conducta del recurrent no mostra cap element relatiu a la "incitació d’actes atemptatoris contra la llibertat o indemnitat sexual" i tampoc constitueix un acte d’exhibició obscena, que considera que els òrgans sexuals només es mostren amb una satisfacció sexual pròpia. 

"El recurrent explica la conducta a causa de la mateixa concepció de la llibertat personal i de la defensa de l’exercici del naturisme, i la part important és que cap element permeta apreciar que la motivació es dirigisca a la satisfacció de la libido, i per això clarament no concorre el tipus de delicte pel qual va ser sancionat", dicta el pronunciament judicial. 

D’aquesta manera, el jutge estima el recurs presentat per Colomar i declara nul·les les sancions. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

També et pot interessar

stats