El TSJ confirma la condemna de cinc anys de presó a l'exmarit d'Oltra per abusos sexuals a una menor tutelada

Considera provat que l'educador Luis Eduardo Ramírez va cometre un delicte d’abusos sexuals continuats a una menor tutelada per la Generalitat en un centre de València

Imatge d'arxiu del juí
Imatge d'arxiu del juí a Luis Eduardo Ramírez / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha confirmat la condemna de cinc anys de presó imposada per l'Audiència de València a l'educador Luis Eduardo Ramírez, exmarit de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat del Consell, Mónica Oltra, per abusar sexualment d'una menor tutelada.

La sentència de la sala segona de l'Audiència Provincial de València va condemnar l'educador social per abusos sexuals a aquesta menor tutelada per la Generalitat i acollida en un centre de València, entre els anys 2016 i 2017, quan l'adolescent tenia 14 anys.

D'aquesta manera, la sala desestima el recurs que va interposar el condemnat i confirma la decisió de l'Audiència de València d'imposar-li cinc anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat a una menor.

El tribunal veu la sentència de l'Audiència "totalment correcta" tant pel que fa a la valoració de la prova com amb les conseqüències d'índole jurídica que lliguen als fets prèviament acceptats com provats.

L'educador va ser jutjat en dues ocasions. En la primera, el novembre de 2019, se’l va condemnar pels abusos. En aquesta ocasió el TSJCV va ordenar repetir el juí per a poder portar a terme una sèrie de proves. En la nova vista la fiscal va afegir una circumstància agreujant de prevalença i l'Audiència el va tornar a condemnar.

També et pot interessar

stats