El TSJ arxiva la denúncia contra Puig i Oltra per cobrar l’atur malgrat haver dimitit

El diputat autonòmic no adscrit Vicente Fernández els acusava de possibles delictes de prevaricació i malversació 

Mónica Oltra
Imatge de l'exvicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra durant l'entrevista en 'Salvados' / La Sexta

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha arxivat la denúncia que va presentar un diputat autonòmic no adscrit contra el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'exvicepresidenta Mónica Oltra per possibles delictes de prevaricació i malversació pel fet que l'ex "número dos" del govern valencià està cobrant l'atur malgrat que va dimitir.

Segons informa el TSJCV, la sala civil i la penal inadmet i arxiva la denúncia que va presentar Vicente Fernández —advocat i exmembre del grup parlamentari Ciutadans— el mes de desembre passat davant de l'alt tribunal valencià a causa de la condició d'aforat de Puig.

La denúncia del diputat es basava en les declaracions d'Oltra en el programa Salvados de La Sexta, on va afirmar que estava cobrant 1.300 euros per desocupació. En l'acte notificat aquest divendres a les parts, la sala assegura, de conformitat amb l'informe de Fiscalia, que no existeixen indicis de delicte en l'actuació de Puig pel dictat de decret corresponent.

La decisió assenyala que el decret publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el passat 29 de juny parla de cessament sense fer cap referència a la dimissió de tots els seus càrrecs que va presentar Oltra prèviament. Tot, després de ser citada a declarar com imputada en el cas que investiga la gestió per part de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la causa de la menor tutelada per la Generalitat que va patir abusos per part de l'exmarit de l’exdirigent de Compromís.

Per tant, el text firmat pel president parla només de cessament i no de dimissió, per la qual cosa la sala del TSJCV fa seu el criteri de la Fiscalia i falla inadmetre i arxivar la denúncia del diputat no adscrit.

També et pot interessar

stats