Trump llança la seua pròpia xarxa social, Truth Social, per a competir amb Twitter

L’expresident dels EUA assegura que en l’app no existeix "discriminació política" i únicament està disponible en anglés

El president dels Estats Units, Donald Trump
L'expresident dels Estats Units, Donald Trump / Agències

L'expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha llançat la seua pròpia xarxa social, Truth Social, per a competir amb plataformes com Twitter i Facebook, en les quals està vetat des de principis de 2021.

Truth Social ja està disponible per a descarregar als EUA i s'anuncia com una aplicació en la qual no existeix "discriminació política", totalment gratuïta i únicament en llengua anglesa.

Només unes hores després del llançament, la plataforma impulsada per l'expresident ja era l'aplicació més descarregada del dia a la botiga virtual d'Apple, per damunt de TikTok, YouTube, Instagram i Facebook.

La plataforma s’ha llançat aquest dilluns 21 de febrer, festiu als Estats Units per la celebració del Dia del President, que ret homenatge a totes les persones que han ocupat aquest càrrec des de la independència del país —entre ells, Trump— i coincideix aproximadament amb la data de naixement del primer president dels EUA, George Washington.

Trump, que durant la campanya electoral de 2016 i el seu temps al capdavant del govern va usar les xarxes —especialment Twitter— de manera constant per a comunicar-se amb els seus seguidors, està vetat en Twitter, Facebook i YouTube des de l'assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021 per part de milers dels seus simpatitzants.

També et pot interessar

stats