Facebook i Instagram suspenen indefinidament els comptes de Trump

Zuckerberg ha assegurat que els riscos de premetre que el president dels EUA use les seues xarxes són “massa grans”.

Facebook i Instagram suspenen indefinidament els comptes de Trump
Facebook i Instagram suspenen indefinidament els comptes de Trump

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ha anunciat a través d’un comunicat a través del seu perfil en la xarxa social que tant Facebook com Instagram suspendran de manera “indefinida” el compte de l’actual president dels Estats Units, Donald Trump, després dels aldarulls del passat dimecres al Capitoli. Milers de manifestants pro-Trump van irrompre en el Congrés amb l’objectiu de boicotejar la sessió que reconeixia la victòria electoral del president electe, Joe Biden.

Zuckerberg ha criticat que Trump use les xarxes socials “durant el temps que li queda en el càrrec” per a interrompre “la transició pacífica i legal” del seu successor. “La seua decisió d’utilitzar la plataforma per a alimentar en lloc de condemnar les accions dels seus partidaris al Capitoli ha pertorbat la ciutadania dels Estats Units i a tot el món”, ha manifestat el CEO de Facebook. Així, consideren que les últimes declaracions de Trump, que van decidir retirar, anaven a generar més violència.

“La prioritat per al país ha de ser ara assegurar que els 13 dies que queden i els dies posteriors a la presa de possessió transcórreguen pacíficament i d'acord amb les normes democràtiques establides”, ha assegurat.

Pel que fa a Twitter, la xarxa preferida del president dels EUA, ja va decidir suspendre'n dimecres el compte personal i té previst reobrir-lo aquest dijous, ja que només li han aplicat una sanció temporal de 12 hores. La xarxa ja va advertir que, si hi havia proves de noves violacions de les normes de civisme per part del dirigent, tancaria permanentment el seu compte.

També et pot interessar

stats