Troben morta una tortuga marina a la platja de la Vila Joiosa

La Fundació Oceanogràfic recorda que, en cas d'un albirament, el més convenient és telefonar el 112

Troben una tortuga morta a la Vila Joiosa

Aquest dimarts han trobat morta a la platja de la Vila Joiosa un exemplar de tortuga marina. El corrent de la mar ha tret el cadàver de l'animal fins a la vora de la platja, en un estat avançat de descomposició. L'arribada d'aquests animals a les platges es prou freqüent al llarg de l'any. El mes d'abril, a Orpesa i Borriana van trobar dues tortugues mortes i en avançat estat de descomposició.

El 2019, uns banyistes van trobar una tortuga bova encallada a la platja de Gandia, que va ser rehabilitada a l'Oceanogràfic de València.

La Fundació Oceanogràfic atén aquelles tortugues marines que arriben a les platges per a ajudar-les a la seua recuperació i posteriorment retorn a la mar.

El mes de juny passat, la Fundació Oceanogràfic va llançar una campanya de sensibilització, en col·laboració amb la Creu Roja, que consisteix en la col·locació de més de mil cartells en suports urbans en els quals s'informa els banyistes i viatgers de la presència de la tortuga bova (Caretta caretta) a les costes. En cas de produir-se un albirament, el més convenient és telefonar el 112, amb el qual s'activa la Xarxa d'Encallaments de la Comunitat Valenciana, composta per la Universitat de València, la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica de la Generalitat i la Fundació Oceanogràfic.

També et pot interessar

stats