Recuperen 113 ous de tortuga marina d’una platja de Castelló

D'aquests, 32 s’han depositat a l’Oceanogràfic i la resta, al Parc Natural de l’Albufera.

VÍDEO | Recuperen 113 ous de tortuga marina d’una platja de Castelló

La Xarxa de Varaments ha recuperat 113 ous que una tortuga marina ha post aquesta matinada en una platja de Castelló. D’aquests, 32 s’han depositat en incubadores de la Fundació Oceanogràfic i la resta, en una platja protegida al Parc Natural de l’Albufera.

Uns banyistes han trobat els ous i han avisat la policia local, que ha cridat al telèfon d’Emergències i s’ha posat en marxa la Xarxa de Varaments, composta per la Conselleria de Medi Ambient, la Universitat de València i la Fundació Oceanogràfic.

Especialistes en tortugues marines de la Unitat de Zoologia Marina de l’Institut Cavanilles es van desplaçar fins al lloc, però la femella ja havia tornat a la mar, de manera que es va procedir al rescat dels ous per a assegurar-ne el desenvolupament.

L’any passat es van conéixer fins a tres intents de pondre per part de tortugues a platges valencianes, gràcies als avisos dels ciutadans al 112, però no van concloure la posta.

Aquesta posta completa és la cinquena que es registra a la Comunitat Valenciana en dos-cents anys.

La Fundació Oceanogràfic impulsa aquest estiu, en col·laboració amb la Creu Roja, una campanya de sensibilització anomenada “Tortugues al Mediterrani”, en la qual col·laboren prop de 40 municipis costaners valencians, balears i murcians per a conscienciar els banyistes que una telefonada al 112 pot salvar nius, cries i tortugues.

En l’actualitat, existeix una estratègia d'àmbit estatal per a la protecció d’aquesta fauna, ja que les femelles, els nius i les cries són altament vulnerables.

També et pot interessar