Troben a Atenes un quadre de Picasso robat fa nou anys

La policia grega ha detingut un home i ha recuperat també un quadre de Mondrian, robat a la Galeria Nacional d'Atenes en el mateix colp de 2012

Agents de la policia grega han presentat aquest dimarts les pintures robades de Picasso i Mondrian, en una conferència de premsa a Atenes
Agents de la policia grega han presentat aquest dimarts les pintures robades de Picasso i Mondrian, en una conferència de premsa a Atenes / Pantelis-Saitas (Efe)

La policia grega ha trobat l'obra Cap de dona, un quadre que va pintar Pablo Picasso el 1939, després que el robaren fa nou anys de la Galeria Nacional d'Atenes. Els agents han recuperat també un paisatge amb un molí de vent pintat el 1905 per l'holandés Piet Mondrian, robat en el mateix colp el gener de 2012.

Segons mitjans locals, la policia va detindre dilluns a la nit a un home grec de 49 anys, que està sent investigat pel robatori, després de recuperar les obres d'art que presumptament va amagar a la seua casa d'un barri al sud-est de la capital hel·lena.

La matinada del 9 de gener de 2012 dos homes van aconseguir entrar en la Galeria Nacional per un balcó que no estava tancat amb clau i, allí, malgrat que va saltar l'alarma i que els van gravar les càmeres de seguretat, van aconseguir evitar als guardes, sostraure les obres dels marcs i fugir en pocs minuts.

Els autors del robatori es van emportar de l'exposició a més un esbós de començaments del segle XVII, atribuït al manierista italià Guglielmo Caccia, que s'ha recuperat danyat.

Encara que el desenllaç ha tardat anys a produir-se, la policia va reprendre la investigació amb força a començaments d'enguany després de considerar que les obres no havien eixit de Grècia perquè no s'havien trobat en el mercat negre.

'Cap de dona', de Picasso
'Cap de dona', de Picasso

'Cap de dona', un regal per la resistència als nazis

El 1949, deu anys després de pintar Cap de dona, Picasso va oferir el quadre cubista al poble grec en reconeixement de la seua resistència contra l'ocupació nazi. Darrere del llenç va escriure a mà "Per al poble grec, un homenatge de Picasso".

També et pot interessar

stats