Troben el primer afusellat de la fossa comuna d'Énguera

Tres setmanes d'excavacions han permés localitzar les restes de la primera víctima i s'espera trobar huit cossos més

Troben una víctima del franquisme en una fossa d'Énguera / À Punt NTC

El municipi d'Énguera, a la Canal de Navarrés, ha pogut confirmar la ubicació d'una fossa comuna en el cementeri gràcies a les tasques d'excavacions, que han permés localitzar les restes de la primera víctima afusellada el maig de 1939.

Després de tres setmanes de treballs d'exhumació, l'equip d'ArqueoAntro ha recuperat el cos del llavors tinent encarregat de l'orde públic local, Pedro Herrero Barceló, que va ser assassinat d'un tir quan tenia 41 anys.

Restes de la víctima trobada a la fossa comuna d'Énguera
Restes de la víctima trobada a la fossa comuna d'Énguera / Associació Progressista Socialista d'Énguera
Crani trobat a la fossa
Crani trobat a la fossa / Associació Progressista Socialista d'Énguera
Munició recuperada de la fossa comuna
Munició recuperada de la fossa comuna / Associació Progressista Socialista d'Énguera

Les tasques van començar a finals de gener després d'anys de tràmits i han sigut especialment complicades, ja que la fossa està situada davall d'un mausoleu franquista.

Aquest dilluns es reprenen els treballs i s'espera que es recuperen huit cossos més: els de dos alcaldes dels anys de la Segona República, tres regidors, un oficial de presons i dos membres del comité popular.

ArqueoAntro continuarà amb els treballs uns quinze dies més i, una vegada recuperades les restes, es traslladaran a un punt visible del cementeri, on es col·locaran plaques amb els seus noms.

També et pot interessar

stats