Com treballen els bombers quan ja no hi ha flama?

L’incendi originat a Begís ja està estabilitzat, però encara han de passar diversos dies perquè es declare finalment extingit

Els bombers continuen treballant per a donar l'incendi per extingit / À Punt NTC

Amb l'incendi estabilitzat, nou mitjans aeris continuen sobrevolant la zona cremada i soltant aigua als punts on el fum delata intents de reproducció. A terra queda molta faena per davant. Els equips de bombers i brigades forestals han de repassar les prop de 20.000 hectàrees cremades de les comarques de l'Alt Palància i els Serrans.

“Es continua amb el refredament del perímetre i l’extinció dels punts calents i les reignicions”, declara Andrés Balfagó, cap d’extinció de l’incendi. “La majoria d’aquests fenòmens tenen lloc dins de la zona cremada, així és que no hi ha cap perill”.

Al post de comandament avançat centralitzen tota la informació i coordinen aquesta nova fase dels treballs. Igual que van fer quan calia atacar el foc i frenar l'avanç de les flames, ara distribueixen els més de 200 efectius terrestres per a poder donar prompte l'incendi per controlat, fase prèvia a la definitiva extinció que encara tardarà dies donades les dimensions de l'incendi, amb vora 120 quilòmetres de perímetre. “En aquest cas, que ha sigut un incendi catastròfic, tardarem diversos dies per a donar-lo per extingit”, aclareix Balfagó.

Ara la vigilància és fonamental, sobretot perquè les temperatures continuen sent molt altes i el risc de reproducció és elevant.

També et pot interessar

stats