Els treballadors de l’àrea sanitària de la Ribera convoquen set dies de vaga, un de 24 hores

El comitè d’empresa reclama l’equiparació dels drets dels assalariats subrogats de la concessionària als del personal de la conselleria

Troben ossos humans en un descampat prop de l\'Hospital de la Ribera
El personal de l'hospital d'Alzira estarà de vaga durant tres jornades de març i quatre d'abril / À Punt NTC

Set dies de vaga, un de 24 hores. És la mesura que ha adoptat el comité d’empresa de l’Hospital de la Ribera pel bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu del personal laboral subrogat de Ribera Salud, l’anterior concessionària de l’atenció sanitària en aquest hospital i els centres de salut adscrits.

Així, estan convocats a la vaga els treballadors laborals d’aquest departament sanitari el 22, 29 i 30 de març, a més del 19, 20 i 21 d'abril de 8 a 11 hores del matí. El 27 d’abril hi ha convocada una nova jornada de vaga, que serà de 24 hores.

El comitè d’empresa ha denunciat que des de fa quatre anys negocien el conveni col·lectiu, durant aquest temps han hagut d'"arrossegar a la taula de negociació la Conselleria, que aprofitava qualsevol pretext per a suspendre les reunions".

Els representants dels treballadors han assegurat que sempre han volgut arribar "a un acord per a tindre les mateixes condicions laborals que la resta de personal de la conselleria, i que totes les seues propostes han anat en aquesta línia".

"Des de la reversió, els treballadors subrogats hem perdut drets, que en aquests cinc anys no han sigut compensats", han assegurat. En aquesta línia, des del comité d’empresa han assegurat que el personal subrogat "ha dit prou".

De fet, el comité d’empresa ha refrendat la decisió adoptada en l’assemblea de treballadors el 19 de gener d’anar a la vaga per culpa de la falta d’avanç en les negociacions.

Els treballadors d’aquesta àrea sanitària, que va gestionar una concessionària fins a l’abril del 2018, demanen que se'ls aplique el règim de jornada, permisos, llicències i vacances en els mateixos termes que a la resta de personal dependent de la Conselleria de Sanitat Universal.

També reclamen aquesta igualtat de tracte en el complement de la nòmina en cas de situació d'incapacitat temporal per contingències comunes, accident de treball o malaltia professional.

Així mateix, entre altres reivindicacions, els treballadors de l’àrea sanitària de la Ribera també reclamen que se'ls aplique l'increment salarial en tots els conceptes retributius i que la conselleria salde el deute històric contret per Sanitat amb el personal laboral subrogat perquè, segons asseguren els representants dels treballadors, no s’estan aplicant les pujades salarials des del 2019 en els conceptes d'antiguitat i carrera o promoció professional.

També et pot interessar

stats