Les treballadores del centre Las Naves de València tindran dret a un permís menstrual de huit hores

Podran disfrutar-lo si el justifiquen amb un informe mèdic i hauran de recuperar el temps que s'absenten durant els tres mesos següents

Plantilla del centre municipal d'innnovació Las Naves, de València
Plantilla del centre municipal d'innnovació Las Naves, de València / À Punt NTC

Les treballadores del centre Las Naves, de l’Ajuntament de València, podran faltar a treballar, durant un màxim de huit hores al mes, acollint-se al permís menstrual. Les assalariades hauran de recuperar les hores que s’absenten de la faena per aquest motiu en un termini màxim de tres mesos.

Per a tindre dret a aquest permís, hauran de presentar una sol·licitud acompanyada d’un informe mèdic que especifique expressament la necessitat d’acollir-se al permís.

La inclusió del permís menstrual en el conveni col·lectiu de Las Naves ha sigut a proposta de les delegades de personal de CCOO en el centre d'innovació i ha sigut acceptada per la taula de negociació de l'entitat.

D'aquesta manera, Las Naves "continua la seua tasca d'innovació d'una manera transversal, tenint en compte la igualtat com un dels motors de canvi que necessita la ciutat de València per a ser més compartida, segons marca l'estratègia d'innovació Missions València 2030”, i segons recorden des d’aquest centre d’innovació.

Més de la meitat del personal de Las Naves, el 66,66% concretament, són dones. És a dir, 26 dones es podran beneficiar d'aquest permís.

Fins ara les treballadores havien d'agafar-se dies de vacances o assumptes propis per a aquest motiu Carlos Galiana - Regidor d'Innovació de València

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que "fins ara les treballadores havien d'agafar-se dies de vacances o assumptes propis per aquest motiu, però ara podran acollir-se a uns permisos que cal remarcar que no suposen una despesa extra per a l'Ajuntament, ja que tindran dret a huit hores mensuals que hauran de recuperar en els tres mesos següents".

El centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València s'uneix així al camí marcat per altres institucions com l'Ajuntament de Girona o de Castelló de la Plana que ja han aprovat un permís menstrual per a les seues treballadores.

També et pot interessar

stats