L’Ajuntament de Castelló de la Plana incorpora un permís menstrual per a les seues treballadores

També incorpora l’acumulació dels permisos de maternitat i paternitat per a les famílies monoparentals, una mesura pionera a Espanya

Dona jove que pateix dolors menstruals a sa casa
Dona jove que pateix dolors menstruals a sa casa / À Punt NTC

L’Ajuntament de Castelló de la Plana ha signat aquest dijous un conveni col·lectiu laboral que incorpora un permís menstrual de huit hores mensuals recuperables en tres mesos, prèvia presentació d’un informe mèdic que especifique expressament la necessitat. Fins ara, només el consistori de Girona havia incorporat una mesura com aquesta

Es tracta d’un conveni que introdueix avanços per a afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar, sobretot per a les dones, ja que també s’inclou l’acumulació dels permisos de maternitat i paternitat en el cas de les famílies monoparentals, majoritàriament formades per dones. Aquesta mesura és pionera a Espanya i busca col·locar aquestes famílies i la seua descendència en una situació d’igualtat respecte a les biparentals, que poden gaudir de dos permisos.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que els acords, signats per unanimitat entre totes les parts i en vigor fins al 31 de desembre de 2025, fan importants passos en matèria de drets laborals, garanties socials i avanços en igualtat, perquè incorpora conceptes de gran importància per a la conciliació laboral i familiar. “És un text adaptat al present i amb vocació de futur”, ha afegit. 

El conveni incorpora, a més, una jornada de treball màxima de 37,5 hores setmanals de treball efectiu de mitjana en còmput anual, i la possibilitat del teletreball com a opció laboral per a aquells llocs en els quals siga factible.

També et pot interessar

stats