L'Ajuntament de Girona aprova un permís de huit hores per a les treballadores durant el seu període

La mesura, que haurà de ser aprovada en el ple del pròxim mes de juny, permetrà flexibilitzar l'horari durant els dies de la menstruació

El tabú de la menstruació
El tabú de la menstruació / À Punt NTC

La taula general de negociació de l'Ajuntament de Girona va aprovar la setmana passada "un permís de flexibilització menstrual del qual podran fer ús totes les treballadores d’aquesta institució", segons anuncia el sindicat Intersindical-CSC. La mesura, que haurà d'aprovar-se en ple el pròxim mes de juny, pretén evitar que les treballadores recórreguen, com fins ara, a dies de vacances quan pateixen malestar menstrual. El permís consta de huit hores que les treballadores hauran de tornar en els tres mesos següents a fer-ne ús, segons detalla el diari El País.

El sindicat explica en un comunicat que va proposar aquesta flexibilització menstrual "per tal de protegir el dret a la salut de les dones" i garantir la conciliació entre salut i treball. "El més rellevant d’aquest permís és que per primera vegada situa un procés fisiològic ignorat, estigmatitzat i del qual es parla sotto voce en una taula de negociació i es concreta amb un acord", ha remarcat el sindicat, que esgrimeix l'aposta per a fer del treball un lloc segur per a les dones.

També et pot interessar

stats