Així es treballa a la fossa 126 de Paterna

És la fossa més gran d’Espanya i treballen a quatre metres de profunditat per trobar els 150 cossos que es calcula que pot haver-hi

Per primera vegada un equip d’À Punt entra a la fossa 126 de Paterna / À Punt NTC

Per primera vegada un equip d’À Punt NTC s’ha introduït en la fossa 126 del cementeri de Paterna (Horta Nord), per a documentar els treballs d’exhumació dels cossos de represaliats pel franquisme que hi estan soterrats. És la primera vegada que un equip de televisió baixa als quatre metres de profunditat, on treballa l’equip d’exhumació.

La fossa 126 de Paterna és la més gran d’Espanya, i es calcula que ací hi havia 150 cossos de persones afusellades entre l'agost i el setembre del 1940. Tot i que segons Vicent Gavarda, doctor en Història per la Universitat de València, només se n’han trobat uns 90, encara en falten més de 50 per a arribar a la previsió de quan van començar a excavar, i que potser no han estat mai en el pou. 

Aquest dimecres han començat a extraure cossos de la saca número 5, la més profunda de les que hi ha en aquesta fossa. I les previsions són buidar-la abans de finals de juny, segons explica el coordinador de l’exhumació d’aquesta fossa, Francesc Florença.

L’equip d’especialistes s'han sorprés de l'estat en què han trobat els cossos d'aquestes víctimes de la Guerra Civil i el franquisme. 

També et pot interessar

stats