El trasllat contrarellotge d’Oliver, un xiquet amb un tumor cerebral a qui no deixen eixir de Mèxic

La família intenta traure’l perquè l'operen a Barcelona, però els impediments per a viatjar en el vol medicalitzat que costeja un empresari o un vol comercial, retarden l'eixida del país

Un equip mèdic de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona s'ha oferit a intervindre el menor, que té un tumor cerebral
Un equip mèdic de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona s'ha oferit a intervindre el menor, que té un tumor cerebral / Hospital Sant Joan de Déu

El temps juga en la seua contra, però la medicina espanyola i la col·laboració d’un empresari espanyol estan disposats a emprendre una carrera de fons per a ajudar Oliver. Sols falta la predisposició d’alguna aerolínia. Oliver és un xiquet de dos anys, d’una família de Màlaga que viu a Mèxic, i al qual li han diagnosticat un tumor al cervell que, si no s’extrau, li deixa només uns quinze o trenta dies de vida. Un equip mèdic espanyol assumeix el repte d’intervindre el menut, però per això cal que Oliver puga arribar fins a Espanya en un avió medicalitzat que, ara per ara, no ha pogut enlairar-se de territori mexicà.

Un empresari espanyol s’ha compromés a finançar els 196.000 euros de l’avió medicalitzat que pot traslladar Oliver a Espanya, però els intents dels seus pares per embarcar han sigut, fins ara, infructuosos. El vol previst aquest dilluns es retardava 24 hores, però cada minut compta en el trasllat d’Oliver.

La família del menor tampoc ha pogut viatjar en un vol comercial que pretenien agafar aquest dilluns davant dels impediments perquè eixira l’avió medicalitzat. L’aerolínia que operava aquest vol comercial no els va permetre embarcar en l’aparell pel delicat estat de salut del menor. Els han posat com a requisit un informe mèdic que avale la viabilitat del trasllat.

La família d'Oliver assegura estar desesperada perquè sap que el temps juga en la seua contra. Cal intervindre el menut com més prompte millor, però després que el vol que havien d'agafar dilluns retardara l’enlairament fins aquest dimarts i que tampoc pogueren viatjar en un vol comercial, tem que hi haja un seguit d’impediments per a poder traslladar el seu fill fins a Barcelona, on hi ha un equip mèdic de l'Hospital Sant Joan de Déu esperant per a operar-lo.

Oliver viu amb els seus pares prop de Playa del Carmen, a Mèxic, on son pare treballa en una empresa d’activitats de busseig. La família d’Oliver que resideix a Espanya s’ha mobilitzat per a reclamar col·laboració i que el menut puga estar a Barcelona al més prompte possible.

La família del menut insisteix en la urgència del trasllat i denuncia que tenen poc de temps per a portar el menor fins a Barcelona pels pocs dies d’esperança de vida que els han donat els metges mexicans, que no fan el pas d’intervindre’l perquè asseguren no tindre garanties ni mitjans perquè l’operació a aquest menut de dos anys acabe amb èxit.

En conéixer que a Barcelona hi havia un equip mèdic disposat a operar Oliver, l’entrebanc radicava en l’elevat cost de traslladar el xiquet en un avió medicalitzat, però un empresari espanyol, en assabentar-se, s’ha oferit a costejar els 196.000 euros que costarà portar-lo. Ara, la família espera que la burocràcia i les traves no siguen un impediment per a fer possible el que la ciència espanyola sí que veu viable. 

També et pot interessar

stats