Transport gratuït en Metrobus, Metrovalència i TRAM amb motiu del Dia sense Cotxes

A la Comunitat Valenciana hi ha un vehicle per cada dos habitants.

TRAM d'Alacant
TRAM d'Alacant / Europa Press

La Comunitat Valenciana celebra aquest dimarts, 22 de setembre, el Dia Mundial sense Cotxes, una jornada que tracta de conscienciar, tant responsables polítics com la ciutadania, sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional de l'automòbil a la ciutat i els beneficis de l'ús d'altres maneres de transport més sostenibles.

Amb motiu d’aquesta data, la Generalitat facilita l'accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalència, TRAM d'Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus (Autobusos Metropolitans de València).

Per a facilitar l'accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació de Metrovalència i TRAM d'Alacant estaran oberts des de l'inici del servei a la finalització. En Metrovalència, les màquines per a validar els tiquets quedaran fora de servei, mentre que les de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran adquirir tots els bitllets en vigor. Per a l’accés als autobusos del TRAM de Castelló i de MetroBus tampoc caldrà bitllet.

Un cotxe per cada dos habitants

Segons dades de la Direcció General de Trànsit, a la Comunitat Valenciana hi ha més de dos milions i mig de cotxes, és a dir, un cotxe per cada dos habitants. Les xifres, en principi, xoquen amb el model de mobilitat a què es vol tendir per a reduir les emissions contaminants i fer les ciutats més sostenibles i amables, tot i que la conscienciació mediambiental va en augment.

Així, aquest dimarts diverses ciutats han programat activitats per a animar la ciutadania a deixar el cotxe aparcat a casa i circular a peu, amb bicicleta o transport públic, com a fórmula de conscienciació per a una mobilitat més sostenible i un medi ambient menys contaminat.

També et pot interessar