Tracten el palmerar d'Oriola contra el morrut roig

4.300 palmeres reben tractament fitosanitari per tal d'evitar que l'escarabat entre i buide la planta des de dins.

Un operari aplica el fitosanitari a les palmeres
Un operari aplica el fitosanitari a les palmeres

L'Ajuntament d'Oriola ha començat les fumigacions per a lluitar contra el morrut roig amb un producte no contaminant i innocu per a les persones. 4.300 exemplars del palmerar de Sant Anton seran vacunats abans de l'octubre.  

L'època de la poda és el moment més crític perquè, en tallar les palmes, el tronc secreta unes feromones que atrauen l'insecte. L'escarabat pon els ous i les larves s'alimenten de les fibres internes de la planta. A simple vista, la semblança de la palmera no canvia i no s'aprecia el mal fins que ja es massa tard. En només sis mesos pot destruir un exemplar de desenes d'anys. 

El regidor de Medi Ambient d'Oriola, Miguel Ángel Fernández, ha destacat que els últims anys s'han reduït els exemplars afectats fins a arribar a un 0,5% de les més de 8.000 palmeres que formen el palmerar. És el segon més gran d'Europa. Les investigacions en tractaments biològics i fitosanitaris han permés frenar el morrut roig, un perill que fa només uns anys semblava imparable.

En aquesta fase es tractaran les palmeres de fins a sis metres. Per a les més altes hauran d'utilitzar una grua per a poder posar el producte directament a la part més alta, que és per on entra el morrut a menjar.

En els treballs s'han invertit 25.000 euros per a protegir aquest patrimoni natural.

També et pot interessar

stats