Tots els valencians poden vacunar-se ja de grip i covid sense cita prèvia

El Ministeri de Sanitat es reuneix amb les comunitats per a unificar criteris arran de l'augment d'infeccions respiratòries agudes. Mesures, com la mascareta als centres sanitaris, que ja s'han pres a la Comunitat Valenciana

Una infermera en la campanya de vacunació enfront de la grip i la covid, en el centre de salut Serradora, a València
Una infermera en la campanya de vacunació de la grip i la covid, al centre de salut Serradora de València / Rober Solsona (Europa Press)

El Ministeri de Sanitat es reuneix aquest dilluns de matí amb els responsables de salut de les comunitats autònomes per a unificar criteris arran de l'augment d'infeccions respiratòries agudes. La reunió té lloc després que dijous passat se sabera que els contagis de grip han augmentat vora un 75% en l'última setmana a Espanya.

Mesures, que ja s'han pres a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat es va avançar a la reunió i va activar divendres passat el protocol preventiu. Així, va remetre a tots els departaments de salut una instrucció de la Direcció General de Salut Pública que estableix l'obligatorietat de portar mascareta per a entrar als centres sanitaris, ambulatoris i hospitals, així com els sociosanitaris.

Una mesura que ja tenen també en marxa Múrcia i Catalunya i que després del consell interterritorial d'aquest dilluns es podria estendre a altres comunitats autònomes.

Recordem que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més incidència d'Espanya, amb 1.501 casos per cada 100.000 habitants. La incidència d'infeccions respiratòries agudes ha pujat un 34% al nostre territori.

Vacunació de grip i covid sense cita prèvia

I també des d'aquest dilluns tots els valencians podran vacunar-se de grip i covid sense cita prèvia. Per a fer-ho només caldrà acostar-se al centre de salut més pròxim i sol·licitar-ho. També podran vacunar-se sense cita prèvia els més menuts, que tindran l'opció de la vacuna intranasal.

Als centres de salut ja està tot preparat per a administrar aquestes vacunes de manera generalitzada. Fins ara era només per als grups de risc i amb cita prèvia.

L'objectiu és reduir la pressió assistencial que està ocasionant l'augment de contagis de virus respiratoris que s'espera que assolisca el pic en les pròximes setmanes.

També et pot interessar

stats