Tot l’estiu sense metge, la realitat que afronten molts pobles del Comtat

Els alcaldes dels municipis afectats han demanat a Sanitat, en un comunicat conjunt, una solució o començaran a manifestar-se

Un consultori mèdic del Comtat buit a l'estiu / À Punt NTC

Alguns xicotets municipis del Comtat com ara Benillup, Alcosser, Almudaina, l'Orxa o Planes, estan sense metge durant tot l’estiu, mentre que d'altres només tenen serveis mínims. Un problema que s'agreuja aquesta temporada, en vista del considerable augment d'habitants que s’espera enguany. El veïnat s'ha de desplaçar a altres poblacions per a rebre atenció mèdica amb les molèsties consegüents, sobretot per a la gent més gran que sol anar-hi més sovint i que, en molts casos, no té un vehicle propi i depén d’altres persones per a arribar-hi.

El veïnat amb què ha parlat À Punt denuncia que la situació és cada vegada pitjor, perquè abans encara tenien pediatre dos dies i després va passar a un només, però ara ni això. Davant d’aquesta situació que –asseguren– es repeteix cada any, els alcaldes d’aquests municipis, integrats en el Centre de Salut de Muro, han emés un comunicat conjunt en què exigeixen solucions immediates perquè, tal com afirma l’alcalde de Beniarrés, Francisco Sellés, el problema els afecta a tots i la solució implica anar tots junts. “Ací no hi ha colors”, sentència. 

Agustín Martínez, alcalde de Gaianes, ha explicat a À Punt que o bé la Generalitat, o bé el govern central –“qui siga”–, els haurien de proporcionar aquest servei, perquè el contrari és abandonar-los. Mentrestant, l’alcaldessa d’Alcosser, María Ballesteros, diu que aquest problema de manca de serveis no ajuda a combatre el despoblament que pateixen els pobles menuts. 

Per la seua part, l’alcalde de Benillup, Javier Navarro, explica que en el comunicat han demanat a la Conselleria de Sanitat que incentiven els metges i metgesses de família perquè vagen als pobles menuts i prestar-los serveis. I tots coincideixen que, si no arriba una solució, començaran a manifestar-se. 

També et pot interessar

stats