Les Torres dels Serrans acullen un mercat de venda directa de taronges i mandarines

La iniciativa s’emmarca en la campanya Preu Justos impulsada per la plataforma Per l’Horta i una quinzena d’organitzacions agràries, agraristes, ecologistes i de consumidors

Aquest mercat extraordinari pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat d’uns preus justos
El mercat extraordinari pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat d’uns preus justos / À Punt NTC

La plaça de la Crida, l’esplanada per a vianants davant de la Porta dels Serrans, s'ha transformat aquest diumenge de 10 a 14 hores en un mercat extraordinari per a la venda directa de taronges per part dels llauradors i llauradores. La iniciativa l’organitzen l’Ajuntament de València i la plataforma Per l’Horta. 

Les persones que cultiven els cítrics els han pogut vendre directament als consumidors i s'han observat llargues cues. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha explicat que “hi haurà l’opció d’adquirir diversos productes de temporada, amb les taronges i les mandarines com a productes estrela”.

Aquest mercat extraordinari pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat d’uns preus justos per als productes agraris i compta amb el suport de sindicats de llauradors i llauradores, entitats agraristes i ecologistes i associacions de persones consumidores.

El consistori busca que l’acte done visibilitat als llauradors i llauradores en plena campanya de la taronja i just quan han vist com els preus han caigut fins i tot per davall del preu de cost, amb les taronges navelines com a exemple.

El mercat extraordinari de la taronja forma part de la campanya Preus Justos, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de València, que impulsa Per l’Horta juntament amb una quinzena d’organitzacions agràries, agraristes, ecologistes i de consumidors. Es tracta de la segona edició, després d’un mercat extraordinari de la ceba i la creïlla, que tingué lloc al juny amb un gran èxit de públic.

Cartell promocional del mercat extraordinari de la taronja a les Torres dels Serrans
Cartell promocional del mercat extraordinari de la taronja a les Torres dels Serrans / Ajuntament de València

També et pot interessar

stats