Tornen els viatges al Carib després d'un any de pandèmia

La demanda de vols es dispara per Setmana Santa amb Punta Cana com l'aposta reina per considerar-se "destinació segura". 

Imatge d'arxiu d'una platja de Punta Cana
Imatge d'arxiu d'una platja de Punta Cana / Europa Press

Les vacances en el Carib tornen a ser realitat aquesta Setmana Santa, després de més d'un any de pandèmia que ha mantingut el turisme internacional totalment paralitzat. La demanda ha sigut tan alta que les tres aerolínies que operen vols en aquestes destinacions, Wamos Air Evelop i Air Europa, han esgotat ràpidament totes les reserves per a Pasqua. El passat dissabte despegaren de l'aeroport de Barajas, a Madrid, tres avions de més de 300 places complets al 100% en direcció a Punta Cana (República Dominicana), la destinació estrela aquesta temporada, segons ha explicat a À Punt Emilio Fonseca, delegat de vendes de la delegació de Llevant de Wamos Tours. En total, vora un miler de passatgers que fins al diumenge que ve estan gaudint d'un entorn paradisíac mentre que a Espanya les restriccions sanitàries contra el coronavirus no permeten desplaçar-se d'una comunitat autònoma a un altra però sí volar al Carib.

La paradoxa ha provocat una allau de reserves que ha superat totes les previsions que es feien per a la Setmana Santa. El que ofereixen els operadors turístics són paquets on, a banda del vol i l'allotjament, s'inclou també una PCR per al viatger amb l'objectiu de proporcionar-li més seguretat en la tornada a Espanya. Les ganes de tornar a visitar món, sumades a l'atipament provocat per un llarg any de restriccions, superen la por al coronavirus: "La gent està molt farta i vol eixir siga com siga", explica Emilio. 

El perfil de clientela que s'ha embarcat en aquesta primera expedició al Carib respon, fonamentalment, a parelles de viatge de noces i grups reduïts d'amics, d'entre quatre i sis persones, segons detalla el comercial de Wamos. En molts casos, tenien el viatge contractat des de l'any passat, però la pandèmia els va obligar a cancelar-lo. 

Punta Cana és per ara la destinació més exitosa, cosa que el sector atribueix al fet que és un territori "segur" pel que fa a la pandèmia. Destaquen, per exemple, la rapidesa amb què el govern de la República Dominicana està encarant la immunització contra la Covid-19 (la previsió a principis de mes era tindre vacunada tota la població general en les principals zones turístiques) per a poder atraure més visitants. Segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins, el país centreamericà té una incidència acumulada de 57 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants en les últimes dues setmanes i la mitjana dels últims set dies frega els 300 positius. 

Les autoritats del país centreamericà han llançat una aposta per a recuperar el turisme i són més permissives amb l'entrada de viatgers que altres destinacions populars com ara Riviera Maya o Cancún, a Mèxic. Des de finals de març ja no demanen una PCR negativa en els aeroports. A més, també els ofereixen garanties com ara cobrir les despeses hospitalàries o una repatriació al país d'origen, en cas de ser necessària, puntualitza Enrique Fonseca.

Al juny, torn dels viatges de final de curs

Una vegada finalitze la campanya de Setmana Santa, les agències de viatges bolcaran els esforços en la temporada d'estiu. La flexibilitat que ofereixen en la cancel·lació dels viatges contractats està permetent que comencen a arrancar les reserves a partir de juny, sobretot de grups d'estudiants que planifiquen viatges de final de curs. El delegat comercial de Llevant de Wamos Tours ha explicat que ja tenen paquets concertats, però no precisa una xifra concreta. A partir del 15 de juny, la previsió del grup turístic és operar tres vols setmanals a Punta Cana i quatre a la Riviera Maya. També s'obrirà la ruta amb Cuba, amb un vol a la setmana.

També et pot interessar

stats