Tornarà la Copa de l'Amèrica a València el 2024?

La Generalitat, el Club Nàutic i el Team New Zealand negocien a hores d’ara si la ciutat podria tornar a acollir la competició

La Generalitat reconeix l'impacte positiu de les dues edicions anteriors / À Punt NTC

La Generalitat i el Club Nàutic negocien amb el Team New Zealand, l’equip que va guanyar l’última edició i que tria la seu, que València siga l’amfitriona de la 37a edició de la Copa de l'Amèrica el 2024 com ja ho va ser el 2007 i el 2010. El principal escull són els diners que costaria l’esdeveniment.

Per a Alejandro Fliquete, president del Club Nàutic, la ciutat és “el millor lloc del món per a fer regates”. La falta d’inversors per a cobrir els costos, que es calculen entre 50 i 70 milions, inclòs el cànon d’uns 30 milions d’euros, són el principal problema per a la candidatura. 

La Generalitat, que reconeix l'impacte positiu de les dues edicions anteriors, no vol que les regates siguen el pou sense fons que va deixar un forat de 400 milions d’euros. 

Aquesta competició ha sigut polèmica pel seu ús per part dels principals partits. Així, el president del PPCV, Carlos Mazón, va reivindicar les anteriors edicions del torneig i va secundar públicament la candidatura del Reial Club Nàutic de Vela de València aquest juliol.

A València, però, li ha eixit una competidora: Màlaga. La decisió s’ha de prendre abans del 31 de març.

També et pot interessar

stats