València retira la candidatura per a acollir la 37a Copa de l'Amèrica

Pep Portas, director de comunicació del Reial Club Nàutic, ha assenyalat en 'Línia de fons' que la falta d'ajuda econòmica per part de l'administració pública ha precipitat la decisió.

El port de València, durant la celebració de la Copa Amèrica 2007
El port de València durant la celebració de la Copa de l'Amèrica del 2007

El Reial Club Nàutic de València ha informat en un comunicat que la ciutat ha retirat la seua candidatura per a albergar la 37a edició de la Copa de l'Amèrica, malgrat que és una de les finalistes.

A pesar que València disposava de les infraestructures i l'experiència necessàries, "després de mesos de col·laboracions constructives amb els titulars dels drets de la 37a America's Cup, les parts no han pogut alinear els seus interessos mutus", segons s'explica en el comunicat.

El Reial Club Nàutic veu així frustrades les seues expectatives d'albergar un esdeveniment que presentava dos grans avantatges respecte de les edicions anteriors. D'una banda, tindre les infraestructures marítimes augmentava de manera exponencial la rendibilitat del projecte, ja que descartava la necessitat de realitzar-hi grans inversions. I de l'altra, la candidatura centrava els seus esforços a impulsar el Pla Llegat 2021-2040 per a la reactivació de la costa valenciana.

Alejandro Fliquete, president de l'entitat, assenyala que han treballat centrant els esforços a aportar un benefici a l'economia valenciana. "Tot aquest treball ben fet, ja que és complicadíssim quedar finalista, s'ha oferit a les administracions públiques locals, autonòmiques i estatals", ha explicat. Però, fonts dels club nàutic assenyalen que la falta d'ajuda econòmica per part de les entitats públiques ha precipitat la retirada.

També et pot interessar

stats