El toc de queda per municipis, pendent de l'aval del TSJ

El govern de Ximo Puig ha demanat aplicar més mesures de contenció davant les altes xifres de contagis per a impedir que es reactive la pandèmia

Un cotxe circula per una avinguda de València després de les deu de la nit, quan ja estava decretat el toc de queda / Kai Försterling (Efe).jpg
Un cotxe circula per una avinguda de València després de les deu de la nit, quan ja estava decretat el toc de queda / Kai Försterling (Efe)
À Punt NTC
Àgata Pita @apuntnoticies
12 de juliol 2021 - 06:31 Actualitzat: 12 de juliol 2021 - 10:35

Entre dilluns i dimarts s’espera que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) es pronuncie sobre la sol·licitud del govern de Ximo Puig d’aplicar un toc de queda en alguns municipis amb uns paràmetres més preocupants, així com limitar a un màxim de deu persones les reunions socials. El Consell estudiarà la incidència acumulada, la positivitat i la pressió assistencial per determinar en quines poblacions es prenen restriccions. Segons va avançar la setmana passada el cap del Consell Ximo Puig, la decisió afectaria uns 40 municipis.

Segons l'última actualització de Sanitat, el nombre de contagis a la Comunitat Valenciana no ha deixat d'augmentar. Si la primera setmana de juliol es van registrar un total de 6.890 infeccions per Covid-19, la segona s'ha tancat amb 10.150 nous positius. Així doncs, la mitjana mòbil de contagis a set dies és a hores d'ara de 1.630,13, una xifra que marca la tendència ascendent iniciada en les darreres setmanes.

L’aval del TSJ és necessari, ja que es tracta de limitar els drets fonamentals arreplegats en la Constitució, però, segons indiquen les veus expertes, són mesures raonables que podrien ajudar a evitar el col·lapse sanitari, i la previsió és que el TSJCV les aprovarà de la mateixa manera que ho ha fet en ocasions anteriors.

La Comunitat Valenciana ha experimentat durant les últimes dues setmanes un augment de la pressió hospitalària que ha derivat en l'entrada en vigor de noves mesures restrictives, com el tancament de l’oci nocturn, la restricció horària per a l’hoteleria o la reducció d’aforaments. 

En una entrevista aquest dilluns en la Cadena SER, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que l'objectiu de les restriccions és generar una "atmosfera favorable" per a frenar la reactivació de la pandèmia en el territori. Els espais nocturns, ha insistit, són ara per ara on es produeixen els contagis, que estan afectant més els joves, un col·lectiu encara no vacunat contra el coronavirus.

Puig ha afirmat que el govern valencià espera entre dilluns i dimarts el dictamen del TSJCV, que també assenyalarà el calendari d'aplicació de les mesures, i ha recordat que fins ara el tribunal de justícia ha avalat les mesures adoptades pel Consell. En qualsevol cas, ha dit, respectaran la decisió que prenga.

També et pot interessar

stats