Threads no arribarà encara als països de la UE per les lleis de privacitat

El llançament previst per a aquest dijous als Estats Units es deu, segons el mitjà citat, a les lleis més laxes en matèria de privacitat

La seu de Meta a Irlanda en una imatge d'arxiu
La seu de Meta a Irlanda, en una imatge d'arxiu / EP

Threads, l'aplicació de microblogging d'Instagram, s'espera que estiga disponible aquest dijous als Estats Units, mentre que els usuaris d'Europa encara hauran d'esperar, perquè l'arribada està condicionada per la legislació sobre protecció de dades.

En la seva forma actual, Threads —que en anglés vol dir fils— no pot començar a operar als països membres de la Unió Europea (UE), com ha indicat un portaveu de la Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda a The Independent.

Això es deu al fet que Threads importa les dades dels usuaris d'Instagram, inclosos els relatius al comportament i la publicitat, la qual cosa no es permet sota el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) de la UE.

El llançament previst per a aquest dijous als Estats Units es deu, segons el mitjà citat, a les lleis més laxes en matèria de privacitat, on sí que es permet el flux de dades entre els serveis. Al Regne Unit, on també s'espera que arribe demà, ocorre una cosa semblant, ja que no depén de la legislació europea.

Zuckerberg anuncia deu milions de descàrregues de Threads les primeres hores

El propietari de Meta, Mark Zuckerberg, ha anunciat que en les primeres set hores del llançament s'han produït deu milions de descàrregues de la nova xarxa social de converses, amb la qual vol fer la competència a Twitter.

"Deu milions d'inscripcions en set hores", va informar Zuckerberg en un missatge al seu compte en la nova xarxa social, en la qual es fa dir Zuck, tres hores després d'haver anunciat que les primeres quatre hores s'havia superat la xifra de cinc milions d'abonats.

La nova xarxa social, les descàrregues de la qual van començar de forma avançada aquest dimecres, però amb alguns problemes tècnics, està destinada a convertir-se amb el temps en una plataforma més gran que Twitter, per a la qual cosa ha de continuar sent "amigable", segons Zuckerberg.

També et pot interessar

stats