El terreny envaït per la lava a La Palma es destinarà a l'agricultura

La Conselleria de Política Territorial de Canàries ultima un decret que pretén propiciar l'arrelament de la població afectada pel volcà, perquè puga viure "prop" d'on ho feien fins fa poc més d'un mes

Una imatge del volcà d'aquest dimecres
Una imatge del volcà d'aquest dimecres / Miguel Calero (EFE)

El terreny envaït per la lava no serà declarat protegit sinó que se recuperarà per a usos agraris. Així ho ha assegurat aquest dimecres el president del govern de Canàries, Ángel Víctor Torres.

La Conselleria de Política Territorial de Canàries està ultimant un decret que pretén propiciar l'arrelament de la població afectada pel volcà, perquè puga viure "prop" d'on ho feia fins fa poc més d'un mes. També es busca el mateix amb la compra de pisos i la instal·lació d'habitatges prefabricats, ha abundat Torres, qui ha recordat que dins de l'orde de prioritats davant l'emergència volcànica el primer és donar allotjament en hotels a més de 500 persones, moltes menys que les que s'han instal·lat pel seu compte a casa dels amics i familiars.

El segon, facilitar-los un habitatge provisional i, el tercer, ja "a mitjà i llarg termini", la solució definitiva, que passa perquè "ningú haja d'abandonar" l'illa.

Torres ha recordat que els treballadors socials ja han elaborat més de 300 informes socials per a establir prioritats en el repartiment dels habitatges provisionals, i ha avançat que demà el Consell de Govern aprovarà un registre únic perquè els afectats no hagen de tornar a presentar-hi més documentació.

També ha mencionat que després de culminar la instal·lació de dues dessaladores portàtils per a proveir d'aigua de reg a les finques aïllades per les colades, "és probable" que el Govern de Canàries n'haja de comprar altres per a "donar-li més potència" al sistema.

L'erupció del volcà de Cumbre Vieja, que va començar el passat 19 de setembre, ha afectat ja una superfície de vora 900 hectàrees i ha destruït més de 2.000 edificacions.

També et pot interessar

stats